Το 2004 τα αδέλφια Λούση, Μαργαρίτα και Στέφανος Έλλιοτ δημιούργησαν στην περιοχή του Κολωνακίου ένα μικρό ζαχαροπλαστείο τύπου “bakery” με το όνομα «CAKE» για να παράγουν και να πωλούν Αμερικάνικου τύπου γλυκά.

Από τα παιδικά τους χρόνια τα αδέλφια μεγάλωσαν μαγειρεύοντας, δοκιμάζοντας και προπάντων απολαμβάνοντας εκπληκτικές γεύσεις από οικογενειακές συνταγές! Από carrot cake και chocolate fudge μέχρι διαφόρων ειδών cheesecakes και cupcakes!

Από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 σκεφτόντουσαν ν΄ανοίξουν ένα κατάστημα που όχι μόνο θα είχε την όψη της κουζίνας στην οποία μεγάλωσαν, αλλά θα έβγαζε την αύρα και το συναίσθημα του χώρου.

Τελικά στις 8 Μαρτίου του 2004, λίγους μήνες πριν την Ολυμπιάδα της Αθήνας, το μικροσκοπικό «CAKE Κολωνάκι», 29 τετραγωνικών μέτρων, άνοιξε τη πόρτα του. Πρώτος στόχος ήταν η εξοικείωση του καταναλωτικού κοινού με τις νέες και ιδιαίτερες γεύσεις, σ’ ένα οικείο, ζεστό και «σπιτικό» περιβάλλον.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το «CAKE Κολωνάκι» έγινε επιτυχία. Με τις μοναδικές οικογενειακές συνταγές, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και το φιλικό service, τα αδέλφια μπόρεσαν να καταστήσουν τα γλυκά τους γνωστά σ’ ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Σ' ένα χρόνο, λάτρεις των γλυκών επισκεπτόντουσαν απ’ όλη την Αττική, ζητώντας καταστήματα «CAKE» στη περιοχή τους. Μια πρώτη προσπάθεια ανάπτυξης έγινε το 2006 στη περιοχή του Χαλανδρίου / Ψυχικού επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Το 2008 η «CAKE» ανέπτυξε μέσω του συστήματος franchising το δίκτυό της. Εμπλούτισε τα σειρά προϊόντων, ενσωματώνοντας και αλμυρές γεύσεις, πλήρη σειρά καφέδων, ροφημάτων και παγωτών. Ακολούθησαν καταστήματα σε διάφορα σημεία της Αθήνας, από τη Βούλα μέχρι το Πειραιά και από τη Νέα Σμύρνη μέχρι τη Νέα Ερυθραία.

Πλέον στα ζαχαροπλαστεία-καφέ «CAKE», πέραν των κλασικών γεύσεων, προσφέρονται γλυκά με stevia και δέκα είδη cupcake!

Η «CAKE», παρά τις δυσκολίες της εποχής, κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Περήφανη για τους συνεργάτες και προμηθευτές της, θέτει ως στόχους τη συνεχόμενη ταυτοποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών με την υψηλή ποιότητα, τη προσθήκη νέων γλυκών γεύσεων και τη περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της.

Ακολουθήστε μας στο: Facebook | Twitter | Instagram